Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 10:40 - Аз не се отричам от “нацупената” си родина. В името на прекрасното си бъдеще!
Автор: sis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12674 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2009 10:53


  …. или - не ви ли писна да мрънкате, че другите мрънкат и да се цупите, че другите се цупят. Усмихнете се. Усмихнете и другите.   Удивително е, как всички хора се подвеждат по простотията на българските медии, в това число и т.нар. свободни медии – а именно блогърите. Какво е необходимо на един човек да свали усмивката от лицето си? За всеки сигурно – различно, но за мен лично – плюенето по България ме изважда извън кожата. И не защото не виждам глупавите ни политици, не че не виждам грозните сгради на глупавите мутри, не че глупостите не са навсякъде. Ето онзи ден например видях надпис на сграда в строеж, който гласеше “дава се под наем”. Кога ще се ползва под наем обаче не се знае. Няма значение. Беше весело. Винаги има нещо весело. Дори и в идиотщината на сегашната криза има весело – не им излязоха сметките на предприемачите със презастрояването – какво по-весело от това?   Сега ще ви разкажа не нечия чужда, а лично моята история. По Мартин Карбовски!    На мен ми е комфортно в собствената родина и сред собствените хора.
Ето как ще ви дам няколко примера за щастието от живота ми в Бургас /областен град в най-голамата област на Република България/.
  1. В града няма 5 мил. автомобила, а триста хиляди и те се движат нормално, с изключение на 10-15 минутно задръстване в пиковите часове и освен ако не е станал пътен инцидент.
  2. Аз живея на 17 км. от работното си място и пристигам за 25 мин. с градския транспорт. Който от своя страна е невероятно точен от близо 5-6 години насам. Чак се дразня малко на точността им, когато изтърва превозното средство. Но винаги си казвам: “Нищо, това е шанс да поснимам гларусите или врабчетата, може и водните кончета, ако има наоколо.”
  3. Не зависимо дали имаш здравно осигуряване, ти се предлага здравно обслужване срещу заплащане. Кво да прайш – парите са на мода в момента. Никога не съм била модерна, но повечето – да. Такъв е живота!
  4. Зобикалащият ме свят не се усмихва /въпреки че аз от време на време твърдя друго/, но за сметка на това аз се усмихвам заради всички. И съм щастлива. И е смешно. И понякога и другите се усмихват. Действам положително, а това ме прави още по-щастлива. Тук, в България!
  5. Младите хора, с които излизам излизат да се забавляват и се забавляваме! Има хора, които не го умеят, но това не пречи на моята веселба!
  6. Медиите показват и добри новини. Преди дни например разказваха за орли направили гнездо в саксия на един апартамент. И аз го чух. И още се усмихвам на това. Мартин Карбовски не показва нищо положително!!! Лошото е, че има прекалено голяма трибуна!
    Имам работа. Доволна съм от това, което давам и това, което получавам. Щастлива съм, че вече имам 3 къпания в морето тази година. Другата седмица ще ходя на палатка. През градът ми минава миграционният път на птиците “Виа Понтика”. В резервата “Пода” имам уникалния шанс през цялата година да видя 242 вида птици в естествена за тях среда. Имам възможност да ходя на театър, опера, кино. Тази зима ходих и на зимна парзалка в центъра на града. В 2 часа през нощта!
А има и още толкова прекрасни неща!   Нямам нищо против всеки да си се разхожда по целия свят и да си живее където си поиска, това е негово право. Някъде е по-лесно, другаде по-трудно, някъде по-красиво, другаде по-горещо. Такъв е живота. Видяла съм много емигранти  и никой, повтарям НИКОЙ не ми е казвал, че се отрича от Родината си. Ето това ме дразни в подобни репортажчета. Да адмирираме на човек, който няма да се върне да види дори майка си, защото е “познал елементарния комфорт и спокойствието” ! Евала, ръкопляскайте му, моля!       Усмивки от мен JJJJJ И бъдете щастливи!



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. benra - Аз
19.05.2009 10:45
харесвам твоята позитивност.Убедена съм,че позитивността е в основата на личното щастие. Позитивността е не просто чувство, тя е личностна настройка, според мен.
Няма да коментирам Карбовски, направих го по един или друг начин преди дни.
Но ,както твърдо съм убедена,че позитивността е двигател на щастието и удовлетвореността, така съм на мнение,че недъзите могат да бъдат изкоренявани само ако не се правим,че не съществуват.Което ,разбира се, не означава живот ,прекаран в сочене на недъзи
цитирай
2. sis - личния пример
19.05.2009 10:56
е доста важен за да се промени нещо.
В последно време имам мисия и показвам на хората как се пресича на пешеходни пътеки. Доста ми се смеят приятелите, но аз мисля, че има ефект и доста коли спират, макар и доста ясно да ми показват, че съм ги ядосала като съм ги накарала да намалят, за да не ме сгазят.

:):):)
цитирай
3. benra - сис,
19.05.2009 11:00
напълно съм съгласна,че личният пример е много важен.
Също така важни са и дребните неща.Изхвърлянето на боклука на предназначените за целта места, пресичането на пешеходни пътеки, изчакването на зелената светлина на светофара...ей такива нещо са важни
цитирай
4. sis - знам, че са важни малките неща!
19.05.2009 11:49
но моята идея е по-скоро, че някой трябва ги научи, да им покаже как се прави, да направиш забележка, защото иначе няма как да станат нещата от само себе си. И така с времето нещата ще се променят. Както и се променят вече.
:):):)
цитирай
5. bambola - Винаги има нещо весело.:)
19.05.2009 16:32
е така обичам да си го кажеш, точно кратко и ясно, аз този Карбовски знаеш че не го познавам, ама чух че вече не можело да се скача от моста и това е вече проблем а иначе три пъти вече си се капала :)!!!! а аз....сънувам,
къде ги тези граници и кой ги слага, нали всички си живеем заедно, кой по-добре кой по-зле, какво е това емигрант???, нима можеш да емигрираш от себе си ?

цитирай
6. анонимен - Цонев каза:
19.05.2009 20:14
Силве, подкрепям те и изпълнявам лично това твое начинание за личния пример как ТРЯБВА да се правят нещата, за да живеем в по-добре!
С нетърпение чакам да се върна в Бургас, за да си говорим надълго и нашироко за тези ценности като свобода, родина и т.н.....
П.С. не знам какво точно е писал Карбовски, но тия софийски бастуни са ми ясни...
Извинявай за грубия език... И поздрави на фамилията
цитирай
7. анонимен - Цонев каза:
19.05.2009 20:52
И още нещо:
1. Свободата е състояние на духа...
2. Не можеш да научиш нещо някой, който не иска да бъде научен.....
..... И все пак продълажаваме с голяма доза оптимизъм!!!
цитирай
8. sis - :):):)
20.05.2009 09:44
Бамб, да, всички сме граждани на тази земя. :)

Цонев, трябваше да сложа линк с текста, който ме ядоса, ама ето ти го тук:
http://ianchefff.blog.bg/drugi/2009/05/18/ispanskata-mechta-na-ivo.336195

... ще се видим, няма начин :):):)
цитирай
9. ssstto - ти ми нампомняш
22.05.2009 19:17
на И., той не може да каже две думи без да се засмее и да зарази всички.
sis, кви са тия реклами в блога ти? да ти ги честитя ли?
цитирай
10. sis - :):):):)
23.05.2009 11:21
Не знам кой се крие зад И., но се радвам, че някой се усмихва :):):)
за рекламите - реших да пробвам, интересно ми стана. Не вярвам, че ще направя несметно богаство, но може да е забавно ако изкарам някой лев.

:):):):):)
цитирай
11. ssstto - аз се опитвам да мисля позитивно
23.05.2009 18:40
така : правя много пари и после купувам блог.бг :)
рекламите ти от кой сайт са, че и на мен ми стана интересно, прочетох в блог.блог.бг само адсенс
цитирай
12. sis - да, само от там са,
25.05.2009 09:45
не ме интересува като цяло от къде са. И аз си мисля, че те ще спечелят повече отколкото аз. Аз най-вероятно нищо няма да спечеля, ама... нищо не ми пречи. :):):):):)
цитирай
13. ianchefff - чудесен текст.
25.05.2009 15:12
Поздрави.
Хубаво е, че има и мислещи хора като тебе.
:))))))))))
цитирай
14. sis - янчев,
25.05.2009 17:46
... дано да има повече. :):):)
цитирай
15. usteddd - Има
01.06.2009 23:27
от всичко по много, но някак недостатъчно:)
Защото колкото и да ходим по различни места, на тях все сме едни и същи хора.
Но пък е прекрасно.
А за медиите има чистилище, където, ще паднат и най-упоритите петна :)
поздрав
цитирай
16. sis - :):):)
02.06.2009 10:10
тва за медиите ми хареса :)

винаги е недостатъчно..., човешкото око е някакси .... алчно!

:):):):)
цитирай
17. jokera - :)))
13.06.2009 08:47
Много свежо! Като дойда в Бургас ще черпя бира. Майната им на черно белите хора. Светът е цветен.

...за тези които имат очи да го видят.


цитирай
18. sis - :):):)
19.06.2009 01:47
ще е хубаво, ако се обадиш!
Всичко може да е красиво :):):):)
цитирай
19. eien - Браво на Вас!
19.06.2009 03:25
Браво!
цитирай
20. zaro - Така е...
22.06.2009 09:35
Само така, sis... Още един позитивен "message in a botle" :) Промяната е неизбежна. Животът е красив.
цитирай
21. анонимен - minio
24.02.2012 20:21
ave kajete ce bogatstvoto ni e iskarano na poveceto s mnoo samojertva e ne kazvam mutrenskoto kazvam ce povecto sme robi i beli trobini prodavat ni telata i glasovete a za nas mizeren del ili nisto a i ako imame kinti svoboda neame ,kvo obestaha vi da me pusnata izlagaha nali.
цитирай
22. анонимен - kvo kak moje brat da prodava sestra ...
24.02.2012 20:24
kvo kak moje brat da prodava sestra si za prostitutka ili bracetka si tui hora li sa ako obicacs nekoi ste go pusnecs na svoboda ne da go prastacsda prodava teloto si,e pri majkite prostitytki e drygo nali tehakat na jenite a jenite saprinudeni da spat s nai golemia bokluk na sveta bogatiote darti ddovci .
цитирай
23. анонимен - amin
24.02.2012 20:27
kvo ve tolko< li me mrazite ,ce prodavte sobs tenite si sestri ?e vredite na sebesi sigyr povecto sa zacerveni ot zloba lica i uskoren puls ,povec hapceta moite hor I DA NE SA OTCIVAITE IMA VIDOV DEN,A ZA ZLO KUCE ZLA TOIAGA ,IASNO NO AZ I MOITE JENSKI KUCKI SI KARAME GOTINO NA PLAJA A VI SE YADOSVATE I TE SI STANAT MORJKI KAT MEN.
цитирай
24. анонимен - amin
24.02.2012 20:28
a ice za kva muha ispanska stava vapros ,moita muha cecu ia znam no taz mai ne samo sam cuval ce slagad droga v kafeto na momicetata da gi trakat stot ne im puskali.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1294458
Постинги: 103
Коментари: 1778
Гласове: 7324
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031